Den här julen blev väldigt kort. Bara en enda dag fick jag med dotra. Julafton. Juldagen var hennes julafton med pappa. Och annandag jul och söndag är hans helg.

Men jag får ju i alla fall vila.

Och jag tog en extra dag ledigt så jag var hemma 23/12. Men min rygg pajjade. Städningen tog ut sin rätt. Kände av det både måndag och tisdag men när jag skulle upp på onsdagen gjorde det ONT. Kunde knappt röra mig.

Men allt går att lösa. Allt som var för långt ner fick dotra plocka  och hon hjälpte till med Janssons frestelse osv. Så vi fick ihop julmiddag och allt annat med.

Men det är en tradition som var lite knepig. Ända sedan hon var 2-3 har hon fått några julklappar på morgonen. Från Tomten. Resten var från oss men  de var från Tomten. Först låg de i en julstrumpa men sedan några år har hon en liten en meters plastgran i sitt rum och får dem under den.

Okej Tomten är ju inte aktuell längre men ändå. Julaftonen blir lite kortare då. Och även i år hade jag några. Men hon är väldigt lättväckt och jag hade väldigt ont i ryggen och pappret prasslade väldigt mycket. Och jag vet faktiskt inte hur jag lyckades komma ner med julklapparna utan att väcka henne. Eller bli stående dubbelvikt  :-D

Men det gick det också.

Och juldagen så for hon till pappa.

Och jag fick fixa julmiddag för en. Inte kul. Trist. Kändes onödigt först men sedan dukade jag upp lite fint i alla fall. Det var ju ändå juldagen.

Men idag har jag inte ens fixat middag än.