Är lite ledsen idag. Inte riktigt varit min dag. Och morgondagen får jag ont i magen inför.

För det första skulle vi överraska den som jag ansett som min bästa vän men som varit väldigt osynlig det sista året. Nu i december fyllde hon 60 och jag försökte få kontakt för att höra om hon firade eller ej. Hon svarade aldrig. Det visade sig att hon varit till London. Och idag när vi då skulle ge en kombinerad födelsedagspresent och julklapp så hade hon "planer". Idag skulle hon jobba över och ville inte alls bära hem något. Och imorgon hade hon också planer. Och då var ju bara julafton kvar men då hade jag ju egentligen annat för mig men då måste jag ändå få tid över att åka till henne. Men jag gör det trots allt. Men det tar emot för hon verkade inte alls intresserad av att ha något med mig att göra men sa att hon var stressad.

Sedan har vi då exet... Fy fan för honom!!  I höst har jag haft hård press på honom för att få honom att städa upp sitt hem så det i alla fall ser ut som ett HEM och inte en sanitär olägenhet. Jag lovar att det verkligen är ett lämpligt namn. Flera omgångar har han varit rätt nära att lyckas och så nu i oktober var han typ ett steg ifrån och sedan gav han bara fan i att slutföra och allt förföll igen. Flera omgångar har jag sagt att vår dotter kommer inte till dig förrän du har ett hem för henne. Hon ska inte behöva leva i detta. Och det är då han gjort en liten uppryckning.

Och nu är det då jul. I år skulle han ha henne på julafton och jag juldagen. Själv fick jag inbjudan till min brorsdotter och hennes familj och fick lite dåligt samvete för min dotter som då kommer att ha en betydligt tråkigare jul med sina farföräldrar och far. Och jag har verkligen jobbat för att få honom att ta sig i kragen och ge henne den jul hon förväntar sig från honom. Och jag har varit tvungen att ge honom en tidsgräns och hela tiden har det varit "jag har migrän" "ryggskott" " jag var så trött att jag somnade på toan". Hela tiden. Varje gång. Och så gav jag då honom en allra sista tidsfrist och han skulle leverera foton på sin lägenhet igår.

Dotra själv ringde upp honom och levererade denna beska medicin: Om du inte städar och fixar till jul så kommer jag att åka med mamma på julafton och så vara med henne på juldagen. OM jag alls ska fira så är det på annandagen och då är det med farmor, farfar och farbror INTE DIG! Jag vill inte alls fira med dig om du inte lyckas.

Och jag ringde tom till honom och frågade om han verkligen har förstått allvaret i det hon sa. Jag har förstått svarade han.

Igår gick då den slutgiltiga tidsfristen ut och jag fick några foton på badrummet och en lång harang som bla innehöll: "Inga fler bilder tagna ligger i sängen med ont i ryggen"   Vad skulle jag då svara? Han räknade upp vad som fanns kvar att göra i de andra rummen och jag tog ju för givet att resten av fotona skulle komma idag. Det gjorde de inte. Så när dotra gått och lagt sig var min fråga - var fan är dina foton???

Svaret eller rättare sagt svaren var helt absurda. Förkortade haranger: Jag trodde tidsfristen var slut och att det var kört så jag gjorde inget mer. Att vi båda muntligt gett honom längre tid så hade han inte fattat. Vi hade inte sagt något, han är ingen tankeläsare. Han hade tom tackat ja till jobb nu hela julhelgen för jag hade inte godkänt hans bilder på badrummet. Och sedan hade han vilat ryggen för att orka jobba. Taxin går före dottern. Vad skulle jag säga? Ska de fira jul i badrummet?? Kort och gott det hade gått åt helvete och allt var mitt fel i slutändan.

Jag avslutade hela diskussionen med att skriva att hon kommer att bli förkrossad. Hon har suttit här och slagit in paketen till honom och skrivit rim och hoppats. Hoppats på att denna gång så har han fattat och denna gång kommer han att fixa det.

Hur i helsike ska jag berätta detta för henne dagen före julafton??!!??

Jaha nu inbillar sig idioten att han ska hämta henne efter kl 17 imorgon och sedan klä gran, slå in paket, städa, hänga upp gardinerna igen, pynta och mysa och allt ska vara klart tills julafton..

Räknade upp för honom ungefär hur lång tid allt tar var och en av uppgifterna. Och han tror fortfarande att han ska hinna....

Gav honom en allra sista chans FÖR HENNES SKULL. Tvingade honom att sjuka sig imorgon och sedan vara klar kl 11.00. Hans allra sista chans att rädda sin relation med dotra. För nu har hon själv sagt ifrån att hon inte vill.

Men som hon sa till mig - jag skulle bli överlycklig om han fixade det.

Jag framförde det till honom men inte ens det var nog för att få honom att bli klar i tid. Ingenting alls hjälper.

Jag är så färdig med honom som jag bara kan vara. Hade det inte varit för henne så skulle jag absolut inte ha någon som helst kontakt med honom. Ingen alls.