Jag har sagt upp mig som hjälpreda och sagt ifrån att sista januari skulle hans lägenhet vara välstädad. Med ett uttalat hot om att jag tar vårdnaden av honom. Sista helgen låg han däckad i migrän sa han och därför var han inte riktigt klar. Fick en vecka till men men...

Förra helgen var dotra hos honom och enligt henne var det bättre men långt ifrån välstädat. Hon hade hoppats på något liknande vårt hem. Och hon var jättebesviken.

När han lämnade av henne så hade hon sagt att hon inte ville vara hos honom mer och han svar var det mogna: ja ska hon vara som i helgen så vill jag inte ha henne hos mig.

Jag såg hennes förtvivlade tårar han fattade inget.

Och ikväll ringer han och frågar när jag tänkt ha semester för imorgon måste hans bror lämna in sin semesteransökan så de ville ha besked idag...

Och när jag sa att jag gärna tagit en vecka senare dvs från juli så slängde han ju direkt fram att han mycket väl kunde tänka sig att ta en vecka före midsommar och fem veckor och sedan kunde jag ta hans vanliga fyra. Han har fortfarande inte fattat att jag knappast får semester så sent inte när alla andra tar ledigt. Förra sommaren var det världens diskussioner utan att han någonsin fattade vad jag sa. Förstod att han hade föräldrarna som hängde på för de skulle ju minsann göra en massa saker med deras sommarstuga i år. Jag hade gärna velat ha ledigt när det var varmare men inte i slutet av sommaren. Och det lustiga är att han själv sagt att han har taxikörningar i juni men inte i juli-augusti så var är logiken.

Och jag protesterar mot att hans brors semester ska styra när jag får mina veckor med dotra.

Och hur kul är det för henne om de ska fixa en massa på kåken, hon ska alltså åter igen sitta med 4 vuxna där den yngste är 51 i en liten sommarstuga på en bergknalle med absolut ingenting att göra för henne utomhus.