Jag är född i augusti och lejon men oftast är jag inte ett riktigt typiskt lejon ni vet det där med "allt ljus på mig". Avskyr att vara i centrum av folks uppmärksamhet när jag är i ett sällskap.

Men ibland är jag helt och fullt ett lejon.

Som med min illgröna bil. Hade det inte blivit det så hade det blivit en röd. Inget svart vitt eller grått nu när jag kör själv. Det är inget flådigt märke men den är illgrön. Uppkäftigt illgrön.

Jag må ha ont lite överallt och har fått ge mig och köpa en "dramaten" som visserligen är suverän men aldrig i livet att jag skulle köpa någon "tantfärg" min är röd.

Och med den här bloggen. Har bloggat på andra håll där man ser om någon är inne och läser och gottat mig åt antalet läsare.

Och så har jag just startat en grupp på Facebook. Jag var med i en grupp Du vet att du är från...  och den var levande och rolig att följa ända tills grundaren dog. Sedan tog andra admin över och då används delete-knappen så otroligt mycket att sidan håller på att dö.

Det heter att reklam inte ska få förekomma men när det är admin själv som lägger in så är det okej. Sidan är för gamla minnen och det är grunden till att en massa inlägg raderas. Men det är inte alltid så för ibland får inlägg stanna. Men nåde den som skriver något om affärsutbud i centrum eller bortsprungna katter. Inte ens vädjan att tänka på djuren och inte skjuta raketer annat än nyårsnatten får vara kvar.

Det är speciellt en admin Matias som är hemsk. En liten diktator. Det är hans regler som gäller och de är som sagt var inte rättvisa eller tydliga. Den som kommer på kant med honom är inte värd mycket. Ifrågasätt inget. Jag har gjort det. Frågat varför raderades det eller det?

Och jag sa ifrån när han var minst sagt spydig i sina kommentarer när en tråd inte var i hans smak. Vi diskuterade utbudet av butiker och skämtade om att vi fått tre optiker i vårt relativt lilla centrum. Vi höll en god ton men det gjorde inte han och han påstod tom att vi var upprörda. Till slut ledsnade jag och svarade ungefär att den enda som är upprörd är han. Och ta det lite lugnare. Och låt oss diskutera utbudet i lugn och ro och avslutade med en smiley.

Den kommentaren hängde han ut med orden - ska jag vara tvungen att ta detta? Hur kan man vara så otrevlig. Och lite annat skit. Han tog bort hela tråden men behöll min kommentar så folk läste bara den och så var ju jag inte mycket värd. Inte för att han skrev mitt namn men ändå. Men jag är inte den så jag la in ett svar och skrev att det var min kommentar och gav hela bakgrunden. Lugnt och sakligt. Men konstaterade också att det var ju inte lätt för mig att bevisa eftersom tråden var borta. Inom 5 min var allt tillbaka.. som om det skulle göra hans sak bättre.. Mitt svar fick mer gillanden än hans inlägg.

Och igår var det mer än tydligt att folk inte gillar honom eller sättet som den sidan sköts på kritiken var enorm och jag slängde fram en tanke jag haft ett tag - kanske jag startar en ny grupp. Några tyckte att jag skulle och i natt satt jag sedan och skapade sidan Vårt Eget ....

Lade in de bilder jag har och på långt mindre än ett dygn har antalet medlemmar växt till över 150 st. Och jag är skitnöjd.

Men diktatorn på den andra sidan som hela tiden hänvisar inlägg han inte gillar har tagit bort mitt tips om min grupp men jag skrev igen och ifrågasatte varför det togs bort och sedan har det fått vara kvar i några timmar och som sagt var folk trillar in hela tiden. Andra som är kritiska till hans sätt och som vill kunna skriva och lägga in bilder utan att någon admin raderar dem för att admin inte tycker att det är intressant...

Och tar han bort mitt tips så lägger jag in det igen.

Men lejonet i mig spinner nöjt när jag ser uppmärksamheten som min grupp får.